Karhun Peijaiset

Luontodokumentti suomalaisesta verokarhusta

A nature documentary on the Finnish Tax Bear, performed in tax offices

Kevät on tullut Byrokratiametsään! Pykälävuokot puhkevat kukkaan ja leimätiästen soidinmenot kaikkuvat kuuluvasti läpi metsän. Suomalainen palkansaaja on laiduntamassa, tietämättömänä aivan lähelle hiipivästä verokarhusta…

Karhun Peijaiset kertoo Suomen luonnon yleisimmän elinympäristön, Byrokratiametsän, asukaista ja elämän kiertokulusta. Verokarhu on metsän kiistamaton kuningas, mutta kestääköhän se ilmastonmuutoksen seuraukset?

Tämä luontodokumentiksi puettu tarina käsittelee humoristisesti ja kansantajuisesti veropolitiikkaa. Nukketeatterin keinoin tavallinen verotoimiston asiakaspalvelutiski muuttuu jännittäväksi näyttämöksi, jossa vallitsevat arkaaiset luonnon voimat ja lait.

Esitys on tehty osana Sixfingers teatterin Mikropatia -mikroteatterihanke vuonna 2011 ja sitä nähtiin Turun ja Porin verotoimistoissa.

“Esitys viihdytti Porin verotoimiston henkilökuntaa ja asiakkaita, Leikkisä huumoripala on istunut hyvin verotoimiston jäykähköön tunnelmaan…esitys toi hienolla tavalla teatteria ihmisille, jotka eivät välttämättä muutoin hakeutuisi teatteriin” -Satakunnan Sanomat